Dijital Dönüşüm
Teknolojinin gelişimi, şirketlerin süreçlerini her geçen gün daha fazla dijitalleştirmesini ve yeniliklere ayak uydurmasını zorunluluk haline getirmiştir. Şirketler, sektörlerinde rekabet avantajı sağlamak, iş süreçlerini manuel yöntemlerden, dijitale taşımak ve süreçlerdeki insan faktörünü azaltmak, maliyet tasarrufu sağlamak ve iş süreçlerine hız kazandırmak gibi bir çok sebeple dijital dönüşüme ihtiyaç duymaktadır.
techasaY, dijital dönüşüme yönelik hizmetlerle telekomünikasyon ve enerji alanları başta olmak üzere kurumların ihtiyaç duyduğu süreçleri son teknolojilerle geliştirmektedir.
Dijital dönüşüm hizmeti kapsamında fatura takibi, üretim süreçlerinde verimlilik çalışmaları, enerji tüketimine yönelik dijitalleştirme çalışmaları gibi pek çok hizmet, sıfırdan ihtiyaca göre projelendirilebilmekte, manuel süreçler dijitale taşınabilmekte ve aynı zamanda dijital olarak devam eden ve verimliliği arttıran tüm süreçler için de uygulanabilmektedir.
Dijital dönüşüm süreçlerine dahil edilen IoT teknolojisi sayesinde fiziksel cihazlar ile dijital cihazlar bir arada ve haberleşerek çalışmakta bu sayede kritik sistem ve süreçler hakkında doğru veri elde edilmesi ve analizler çıkarılması sağlanmaktadır. IoT tabanlı hizmetler ile dijital dönüşüm sürecinde şirketlerin gereksiz süreçleri tespit etmesi, düzeltilmesi bu sayede çalışan iş yükü ve verimliliği gibi birçok konuda avantaj sağlanmaktadır. IoT tabanlı dijital dönüşüm süreçleri, enerjinin verimli kullanılmasını ve enerji tasarrufu elde edilmesini sağlar.
IDG – State of Digital Business Transformation 2018 araştırmasına katılan yöneticilere göre, dijital dönüşümün en önemli getirisi operasyonel verimlilik (%40), pazara girişi hızlandırma (%36), müşteri beklentilerini karşılama (%35), şeklinde ortaya çıkmaktadır. Dijital dönüşüm geçiren şirketlerin %60’ı ise yeni iş modelleri geliştirdiklerini belirtiyor.
Dijital Dönüşüm Hizmeti Şirketinze Nasıl Fayda Sağlar?
İş süreçlerine hız kazandırır. Dijital iş süreçleri manuel süreçlere oranla analiz, takip ve yönetme açısından hızlı, teknolojik ve doğru veriye dayalıdır.
IoT ile gerçekleştirilen dijital dönüşüm birçok süreç otomasyona bağlanabilir, bu sayede insan kaynakları gücü basit standart görevler yerine stratejik çalışmalara yönlendirilebilir.
Şirketlerin enerji tasarrufu sağlamasına ve bu sayede maliyetleri düşürmesine katkı sağlar.
Üretim süreçleri, müşteri deneyimi, operasyonel süreçler gibi uygulandığı tüm süreçlerin iyileştirilmesini sağlar.
Rekabet avantajı sağlar.
Verimlilik ve gelir artışı sağlanmasına destek olur.
Zaman ve paradan tasarruf sağlar.